18 Ocak 2010 Pazartesi


KELEBEK PASTA
52.P.D.Ç.S ETKİNLİĞİ

Pazartesi günlerini sevmem,çalıştığım dönemdede sevmezdim.Tatilden sonra ki ilk iş günüdür, hafta başıdır,yoğundur.Bunlar sadece çalışanlar için geçerli değildir,ev hanımları içinde aynıdır. Okula giden çocuğunuz varsa,hafta sonu tatil EVDE.Eşiniz hafta sonu EVDE.Durum böyle olunca da pazartesi ev hanımları içinde bir işkence olabiliyor :) Bu sabah kalktığımda kendimi (geçen haftayı mide ağrısıyla geçirdim) iyi hissediyordum.Arkadaşlarımdan aldığım DOSTLUK ödülleriyle daha bir keyiflenmiştim.Ama evi toparlayıp,işlerimi bitiremedim bir türlü.Bu arada sürekli bir elektrik kesintisiyle boğuştum bu gün.Kızları uyuttum ve saat 23.30 da bilgisayarımın başına oturabildim.06 Ocak ikizlerimin doğum günüydü,geçen haftayı keyifsiz geçirdiğim için ekleyememiştim.Bu haftaya kızlarımın doğum günü pastası,kelebek pastayı ekleyerek başlamak istedim.Canım kızlarım sağlıkla nice yaşlara :)
Bu tarifimi 52. P.D.Ç.S etkinliğine evsahipliği yapan GÜL arkadaşıma gönderiyorum.Kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
Pastaban için
  • 4 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 kabartma tozu,1 vanilya
    Kreması için
  • 1 lt.süt
  • Yeteri kadar şeker
  • 1 yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr. margarin,1 vanilya
  • yarım paket labne peyniri
Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım (aslında bu aşamada,yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmak gerekiyor ama ben biraz tez canlılık yapıyorum :) sırasıyla yoğurt,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin,labne peyniri ve vanilya hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip vanilya ve margarini ekleyelim.Margarin eriyince ocaktan alalım. Krema ılıyınca labne peynirini karıştıralım.
Pastabanı önce yanlamasına iki parçaya ayıralım,sonra üsten de ikiye bölüp 4 tane yarım ay şeklinde pastaban elde edelim.Bu aşamada ben pastabanın yuvarlak kısmından küçük bir parça keserek hem kelebeğe anten yaptım,hemde pastabanın birbirine daha güzel yapışacağını düşündüm. Resimde gördüğünüz gibi önce pastabanın alt parçasını sırt sırta verip,krema dökelim.Sonra üst parçalarını yerleştirip,2 su bardağı soğuk sütle 2 paket krem şantiyi yapıp bir miktar ayırıp gıda boyası ile renklendirip istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder