7 Ocak 2010 Perşembe

KURU DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


RESİMLERİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İSTERSENİZ ÜSTLERİNE TIKLAYINIZ**


KURU DOMATESLİ PİLAV

Yaz sıcağında kuruttuğum domatesler pilav içinde de çok lezzetli oldular,
Ağustos ayının sıcağında ve güneşinde kurudukları için çok lezzetli ve şifalı
1 su bardağı pirinç,
1 kahve fincanı arpa şehriye,
1,5 su bardağı su veya etsuyu,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı,
Kuru domates

Önce pirinç sıcak ve tuzlu suda ıslatılır,
Domatesler yıkanıp sıcak suda bekletilir,
Tencereye yağ,arpa şehriye konur,bir iki dakika kavrulur,pirinçlerle birlikte kısa süre daha kavrulur ve suyu veya etsuyu konur,
(*aslında pirinç pilavını suya salma şeklinde pişiriyorum ve hiç sorun yaşamıyorum yiyen herkes benim gibi memnun kalıyor bu sefer kısa süreli kavurarak pişirdim*)
birkaç damla limon suyu sıkılır,ocak önce hızlı sonra yavaşa getirilir,domateslerde ilave edilir,suyunu çekince ocak kapatılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder