malzemeler
- 4 su bardak un
- 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
- 1 çay bardak sıvıyağ
- 2 tane yumurta beyazi ((sarisini üzerine kullanin ))
- 1 çay bardak yogurt
- 1 yemek kasik sirke3 tatlı kasik tozşeker
- 1 paket kabarma tozu
- Tuz
- susam
- 2 tane yumurta sarisi
- Margarin ,sıvıyağ, toz şekeri, yoğurd ,sirke ,yumurta akını,kabartma tozunu ve tuzu koyup yavas yavas unu icersine ekleyip hamurumuzu yuguruyoruz
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak gibi çubuklar elde ediyoruz.
- Bu cubuklarin uc kissimlarini bir birlerine ekliyoruz.
- Üzerine yumurta sarinini sürüp susama batiriyoruz .
- Firin tepsisine firin kegidi koyup simitleri siralayin.
- Önceden isitilmis 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder