23 Ocak 2013 Çarşamba

yumurtalı ebegümeci kavurması


Ebegümeci kullanılarak, başta ebegümeci çorbası olmak üzere farklı yemekleri yapılabilir. Ebegümecinin iri yapraklarından kıymalı veya zeytinyağlı sarması yapılır. Ebegümeci haşlanır salatası yapılır veya kavurması yapılır. Ayrıca, pirinçli, bulgurlu, sarımsaklı yoğurtlu yemeği yapılır. Sultan, yumurtalı ebegümeci kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
200 gr. ebegümeci
bir yumurta
bir kaşık tereyağı
bir küçük soğan
bir çay bardağı sıcak su
karabiber, tuz

Yapılması
soğanı yemeklik doğrayın
ebegümecileri bol su ile yıkayın, süzün ve doğrayın
tava içinde yağı eritin, soğanı kavurun
üzerine ebegümeciyi ilave edin, diriliği gidinceye kadar kavurun
ardından 1 çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuzu ilave edin
malzemeleri bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte ebegümeci suyunu çekinceye kadar pişirin
ardından tavanın ortasından yer açın, yumurtayı kırın ve az tuz serpin
tavanın kapağını kapayın ve yumurtanın beyazı piştiğinde ocaktan alın
ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder