15 Ocak 2013 Salı

şiveydiz

 
Şiveydizi ilk kez pişirdim ve bu kadar ilgi göreceğini düşünmedim, malum bizim evde sulu yemeği benden başka yiyen olmaz çocuklara da aşılamaya çalışıyorum ama olmuyor galiba. Bu özel yemeği de önden çorba diyerek servis yaptım çok beğenildi bu kadarcığını resim için ancak ayırabildim:)
Ben ölçüyü az tuttum isterseniz siz arttırabilirsiniz. Pırasa yerine taze soğan kullanabilirsiniz.
 
1 demet taze sarımsak
1 demet ince pırasa
300 gr kuzu kuşbaşı
500 gr yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane yumurta sarısı
1 ym kaşığı un
kuru nane
tuz
 
Taze sarımsağın ve ince körpe pırasanın beyaz kısımlarını 3cm kalınlığında doğrayın (yeşil kısımlarını salata da kullanabilirsiniz yada yumurtalı yapabilirsiniz). Etin üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın pişmesine yakın soğan ve pırasayı ekleyin su az ise sebzelerin hizasına kadar sıcak su ekleyin. Sebzeler yumuşadığı zaman, yoğurda un, yumurta sarısı tuz ekleyip iyice çırpın yemeğin suyundan ekleyerek ılıtın ve yemeğe ekleyin karıştırın. Haşlanmış nohutu da ekleyin kaynadığı zaman ocaktan alın.
4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın 1 yemek kaşığı nane ekleyip ocaktan alın yemeğin üzerine gezdirin sıcak olarak servis yapın.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder