14 Ocak 2013 Pazartesi

Fırında Pastırmalı Brokoli



    Brokoliye bayılan bir ailem olması en büyük şansım sanırım.Çorba ,salata,ana yemek şekllinde her kılığa giren bu sebzeye pastırma gerçekten çok yakıştı.Bu beşamel sosa krem peyniri ve yumurta sarısı ekledim ve bizce lezzeti ikiye kaylandı .Mutlaka deneyin derim :)

Fırında Pastırmalı Brokoli

Yarım kilo brokoli
10 -12 dilim pastırma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı mısır
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı krem peynir
1 minik kase rendelenmiş kaşar peyniri
tuz

Brokolileri tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve suyunu süzdürün.

Pastırmaları küçük parçalara bölüp sıvıyağda çıtırlaşana kadar kızartın.

Tereyağı eritin,içerisine unu ilave edip biraz kavurun.Sütü yavaşça ekleyerek çırpın.Yumurta sarısı ve krem peyniri ekleyin ve koyu muhallebi kıvam alana kadar pişirin.

Fırın kabına süzülen brokolileri dizin.Üzerine pastırma ve haşlanmış mısırları serpin.Beşamel sosu heryerine gezdirip üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.

180 derece ön ısılı fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.20 dakika kadar dinlendirdiğiniz brokolinizi ılık olarak servise sunun.

Afiyet Olsun.

Not:Beşamel soslu yemekler fırından çıkar çıkmaz servis yapıldığında dağınık görüntü oluştabiliyor.Biraz bekleyip ılınınca servis yapmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder