14 Ocak 2013 Pazartesi

kağıt kebabı

 
Çok pratik ve kolay bir davet yemeği. Sade et olarak servis yapacaksanız kağıdıyla beraber servis yapabilirsiniz yanında pilav, patates gibi yan yemek olacaksa ambalajından çıkarıp servis yapın.. Aslında ölçüyede gerek yok misafir sayınıza göre ayarlayabilirsiniz ben yarım kilo etten 4 paket hazırladım tercih sizin. Olabildiğince sade şekliyle tercih ediyorum, kağıt kebabını arzu ederseniz patates, sivribiber gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz..
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı bezelye
1 tane büyük havuç
1 su bardağı domates püresi (yazdan hazırladığımız yada rendelenmiş domates)
2 ym kaşığı zeytinyağ
kekik
karabiber
tuz
 
 
 
Havucu doğrayın diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın kağıdının ortasına hazırladığınız eti koyarak ambalajlayın. Kağıdın yanmaması için folyoya sarın. 200C fırında pişirin. (35-40dk sürede benim kebablarım pişmişti kullanacağınız ete görede zaman değişebilir pişme esnasında kontrolü elden bırakmayın)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder