18 Ocak 2013 Cuma

TAHINLI VE CEVIZLI CELENK COREK

Tahinli lezzetleri bir cogumuz denemistir..Cok sik yaparim icine tahin girmis tarifleri zira sevilerek tuketilir tarafimizdan :)
Tarifini verecegim coregin bir benzerini Sofra dergisinin cok eski bir sayisindan senelerdir yaparim.
Benim yaptigimin icinde kabartma tozu kullaniliyor bu tarifte maya kullanilmis..Pek bir fark goremedim ertesi gune kalanlarin tadi hemen hemen ayni idi..Yanlizca yapilis sekilleri farkli.

MALZEMELER

- 3,5 su bardagi un
- 1/4 su bardagi seker
- 1 paket instant maya
- 1/4 su bardagi ilik su
- 1/3 su bardagi ilik sut
- yarim cay kasigi tuz
- 2 yumurta

ARA DOLGUSU ICIN

- 1 su bardagi tahin
- 1 su bardagi cekilmis ceviz ici
- 2/3 su bardagi toz seker

YAPILISI
Hamur icin gerekli tum malzemeleri derin bir kaba alip iyice yogurun.
Elinize biraz yapisan bir hamur olana kadar iyice yogurmaya devam edin.
baska derin bir kabi elinizle sivi yagla yaglayip hamuru aktarin icine.Uzerine nemli bir bez ortup ilik bir ortamda yaklasik 50-60 dakika mayalanmaya birakin.
Mayalanan hamurdan portakal buyuklugunde parcalar koparin.Uzerine bir miktar un serpip dikdortgen buyuklugunde acin.
2 yemek kasigi tahini her yerine surun.Toz seker ve ceviz icini serpip uzun kenarindan rulo seklinde sarin.
Tam ortasindan uzunlamasina ikiye bolup orgu yaparak simit sekli verin.
Hamur bitene kadar ayni islemi tekrar edin.Yagli kagit serili tepsiye dizin.
Mayalanmasi icin 30 dakika daha bekletin.
Onceden isinmis 180 dereceli firinda yaklasik 30 dakika pisirip servis yapin.

Tarif Kasim 2012 Lezzet dergisinden.
Hafta sonunuzu  huzurlu, bereketli gecirmeniz dilegi ile..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder