16 Ocak 2013 Çarşamba

somon fileto tava


Balığın kuyruk kısmından başlayıp "baş kısmına doğru" yaprak şeklinde kesilmesine fileto diyoruz. Balık filetosunda kemik bulunmaz ve üzerinde bulunan kılçıklar çıkarılır. Somon balığı, dilim veya fileto olarak parçalandıktan sonra pişirilir. Ayrıca somon balığı derisi oldukça kalındır. Balığın derisi bıçakla veya elle soyularak çıkarılır. Somon tava içerisinde kızartılırken fazla yağ kullanmaya gerek yoktur. Kullanılacak yağ miktarı, tava tabanını örtecek miktarda olması yeterlidir. Sultan, somon fileto tavasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki parça somon fileto
zeytinyağı
un, tuz

Yapılması
somon filetosu üzerinde deri mevcutsa çıkarın
ardından yıkayın ve süzün
üzerine tuz serpin ve iki yüzeyini un'a bulayın
tava içine yüzeyini örtecek miktarda zeytinyağı koyun ve ısıtın
ardından unlanmış somon filetolarını tavaya dizin
ağır ateşte filetoların her iki yüzeyini kurutmadan pişirin
ve salata eşliğinde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder