29 Ocak 2013 Salı

BANYOLU BÖREK

Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Tuz
İç malzemesi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Bir kabın içine yoğurt,zeytin yağ ve yumurta alınır çırpılır
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine yoğurtlu karışımdan sürülür
İkinci yufka ilk yufkanın üzerine serilir 12 eşit üçgene kesilir
Yufkanın geniş tarafına iç malzemeden konur kenarlar içe doğru kapatılıp rulo sarılır
Diğer 2 yufkada aynı şekilde hazırlanır
Hazırlanan börekler fırın tepsisine alınır üzerine soğuk su gezdirilir arada çevirerek 15-20 dakika börekler suda bekletilir
Sürenin sonunda börekler hırpalanmadan sudan alınır temiz bir bezin üzerine dizilir 4,5 dakika
bekletilir yağlanmış fırın tepsisine dizilir
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder