21 Ocak 2013 Pazartesi

HAŞHAŞLI TUZLU KURABİYE

Malzemeler
125 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı hamura sarısı üzerine
Tuz,un
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına yumuşak margarin,sıvı yağ ve yumurta akı alınır karıştırılır
Ardından diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır
Azar azar un ilave eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir
Hazırlanan hamurdan istenilen şekil verilir yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder