20 Ocak 2013 Pazar

salçalı patates kavurması


Patates kavurması yapmak için; patatesi haşladıktan sonra ister kuşbaşı doğrayın, ya da rendeleyin. Soğanı yemeklik veya piyaz doğrayın. Zeytinyağı ile tereyağını birlikte kullanın, seçimi size kalmış. Bence en güzeli, tatların birbirine karışması için malzemelerin rendelenmesi daha uygun olur. Sultan, salçalı patates kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç patates
bir soğan
yarım kaşık domates salçası
dört kaşık zeytinyağı
karabiber, pul biber
maydanoz
tuz

Yapılması
patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın
ardından soyun rendeleyin
soğanı rendeleyin, maydanozu doğrayın
yağ içinde sıra ile soğan ve salçayı kavurun,
üzerine patates, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
bir güzel karıştırın ve tuzunu ayarlayın, ocaktan alın
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder