18 Ocak 2013 Cuma

TAVUK ŞİNİTZEL

Malzemeler
500 gr piliç bonfile
1 çay bardağı süt
Yarım şişe maden suyu
3 adet yumurta 
Galeta unu
Un
Tuz,karabiber
Kızartmak için
Tereyağ veya sıvı yağ(ben iki yağı karıştırarak kullandım)
Hazırlanışı
Piliç bonfileler yıkanır ve süzülmesi için süzgeçte bekletilir
Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpilir ve tepsiye dizilir
Üzerine süt ve maden suyu dökülür 1 saat bekletilir
Sürenin sonunda etler sütlü karışımdan alınır ve bir süzgece konur süzülür
Un,yumurta ve galeta unu ayrı ayrı düz bir tabağa alınır
Etler önce una ardından çırpılmış yumurta sarısına ve en son galeta ununa bulanır
Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alır iyice kızdırılır.Hazırlanan etler önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir
Ben serviste taze yeşillik ve baharatla hazırladığım tereyağ ve patates püresi kullandım
Baharatlı tereyağ hazırlamak için
100 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
Dereotu,maydanoz
Kuru nane,kekik
Yumuşak tereyağın için ince kıyılmış yeşillikler,nane ve kekik eklenir parmak ucu ile yoğrulur
Hazırlanan karışım streç filme sarılır dolapta dondurulur
Servis esnasında dilimleyerek şinitzel ile birlikte servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder