19 Ocak 2013 Cumartesi

KABAK SÜTLÜSÜ...

  On günlük bir aradan sonra merhabalar :) Bu aralar sizleri çok ihmal ediyorum farkındayım. Bu sayfayla ilgili çok güzel planlarım var ama hayat her zaman bizim istediğimiz doğrultu da maalesef ilerlemiyor. Çok sevdiğim bir söz vardır. Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir. Bu aralar benim durumum da aynen böyle. Kışın daha çok vaktim olduğundan bu kış için değişik planlarım vardı. Hayatın benden hep bir kaç adım önde olmasından dolayı hiç birini  maalesef gerçekleştiremedim :(

Bu süre içinde neler yaptığıma gelince, daha önce annemin ani gelişen bir sağlık probleminden size bahsetmiştim. Allah'a şükürler olsun, kötü bir şey yoktu ama olmaması gereken şeyler vardı. Doktorumuz ilk başta aslında ameliyat  demişti. Fakat annemin ameliyata hazır olmadığını görünce, çok nadir olsa da bazen ilaçla azalabiliyor, demesiyle ilaç tedavisine başladık. İlaç tedavi programının ilk muayene sonucunda gördük ki hiç bir azalma  olmamıştı. Artık ameliyat kaçınılmazdı.
Doktorumuzun annemi ikna edip cesaretlendirmesiyle ertesi güne ameliyat randevusu aldık. 
Allah'a sonsuz şükürler olsun. Annemizin ameliyatı gayet güzel geçti. Operasyon sonrası biraz sıkıntılar yaşasak da üçüncü gün evimizde olacak kadar iyiydi annemiz. Şimdi evimizde bizim kontrolümüzde nekahat devresinde. Aslında bütün aile her zaman birbirimize çok düşkündük ama annemin bu hastalık sürecinde sanki daha da kenetlendik. Hepimiz annemizin etrafında pervane durumundayız. Hele ki canım babam, 37 yıllık hayat arkadaşının gözünün içine bakıyor. Ona bir şey olacak diye aklı çıkıyor. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Şunu bir kez daha çok iyi anladık ki her şeyin başı önce sağlık. Allah herkese önce sağlık sonra da huzur versin. 

Annemin operasyon sonrası sindirim sorunu yaşamaması için hafif ve yumuşak şeyler yemesi gerekiyordu. Onun için annemin de çok sevdiği kabak sütlüsünü yaptım. Uzun bir aradan sonra yapınca herkes de baya özlemiş. Anneme bir kase zor ayırabildim :) Sizleri  daha fazla bekletmeden hemen tarifine geçiyoooorum :)))
Malzemelerimiz:
1 kg bal kabağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
İlk önce kabakları dilimleyip kabuklarını güzelce soyuyoruz.(Siz soyulmuş da alabilirsiniz)
İnce dilimler halinde dilimliyoruz.
Geniş bir tencereye alıp kabakların üzerini geçecek kadar su döküyoruz.
Şekerini de ilave ediyoruz.(Bizim kabağımızın tadı fena olmadığı için 1 su bardağı toz şeker yetti. Siz damak tadınıza göre şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
Kabaklar pişene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra blender  yardımıyla  güzelce parçalayıp eziyoruz.
Nişastayı bir kasede biraz sütle karıştırıp eritiyoruz.
Kalan sütle beraber kabakların üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
Kaynayıp pişene kadar sürekli karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Sıcak halde servis kaselerine alıyoruz.
Soğuduktan sonra arzuya göre hindistan cevizi veya çekilmiş fındıkla süslüyoruz.
Sütlümüz servise hazır.

Afiyet olsun.Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder