20 Ocak 2013 Pazar

ev yapımı yogurt


Ev yapımı yoğurt ne zamandır yayınlamak istediğim bir posttu. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var denir ya herkezinde kendince bir yoğurt mayalama tekniği vardır, bende bu şahane ev yapımı yoğurdu nasıl yaptığımı yazacağım. Kremalısını da  yapıyorum oda güzel oluyor başka sefere de kremalısı..
 
2 kilo süt (mümkünse organik)
1 kutu küçük yoğurt (180gr mümkünse organik)
 
Sütü kaynatın ılınmaya bırakın, serçe parmağınızı süte batırın tabiri yerindeyse parmağınızı sıcaklığı ısıracak ama yakmayacak şekilde olacak. Oda ısısında beklemiş mayalık yoğurdunuzu süte dökün ve biraz karıştırın. Üzerine kapak yerine süzgeç kapatın (bu işlem kapakta biriken buharın dışarı çıkmasını sağlayacak) önce sofra bezine sonra battaniye ye sarın 4 saat mayalandırın. Üzerini açın biraz bekletin buzdolabına ağzı açık olarak kaldırın ve 1 gün yoğurdunuza dokunmayın. Ağzı açık olarak buzdolabına kaldırırsanız kıvamı tam oturmuş olacak.
 
Bazen ilk yapılan yoğurt tutmayabiliyor açtığınızda tutmamış olursa tekrar sarın bir kaç saat daha bekletin.
 
Tutmuş ama çok sıvıysa yani yoğurt gibi tüketilemiyecekse dökmeyin yayla çorbası yapın.
 
Ev yapımı yoğurdun tadına vardığınızda artık yoğurtlarınızı hep kendiniz yapacaksınız:)
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder