28 Ocak 2013 Pazartesi

KOSKA TAHİN PEKMEZ İKİLİSİ EŞLİĞİNDE SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI

KOSKA SÜPER İKİLİ TAHİN  PEKMEZ  KARIŞIMI VE FINDIK EŞLİĞİNDE
*SÜTLÜ KEMALPAŞA (PEYNİR ) TATLISI*

Kemalpaşa tatlısı çok lezzetli kendine has kokusu olan yumuşacık bir tatlıdır,ben bu tatlıyı arada sırada sütle pişiririm,içinde zaten peynir olduğundan lezzeti çok daha güzel oluyor (bize göre)
*siz henüz sütle pişirmeyi denemediyseniz kesinlikle tavsiye ediyorum :)
1 paket (25) adet tatlı,
1 lt süt,
*su ve süt karışımı ile de olabilir ama sade süt daha hoş hele bir dee katkısız açık sütle yapılırsa işte o zaman kıvamı,lezzeti tavan yapar :)
2,5--3 su bardağı şeker(miktarı kişiye göre değişir,biz çok ağır tatlı yemiyoruz),
1 çay kaşığı tereyağı
süt,şeker ve tereyağını geniş ve derin olmayan bir tencerede kaynatıyoruz,
içine kemalpaşa tatlılarını atıyoruz,
çok hızlı olmayan ateşte ağzı açık yumuşayana kadar pişiriyoruz,
*şerbeti artarsa; pişen tatlıları düz cam bir kaba alıp,kalan şerbeti biraz daha kaynatıp koyulaştırıp üstüne döküyoruz

soğuyunca üstüne KOSKA SÜPER İKİLİ  ve fındık koyarak servis ediyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder