16 Ocak 2013 Çarşamba

MANTAR SALATASI


Mantar salatasi cok sik yaptiklarim arasindadir..Ozellikle balik ve izgara cesitlerinin yanina cok yakisiyor..hem doyurucu, hem saglikli taze ekmekle super bir ikili :)
Icine konulan kapari degisik bir lezzet katiyor arzu etmezseniz koyulmayabilirde...
Misir, ince dogranmis zeytin, sogan da cok yakisiyor mantar salatasina..Uzerinden cok zaman gecmeden yayinlamak istedim zira bunu 2 hafta once gelen misafirlerime hazirlamistim :)
Genelde olcu kullanmadan yaparim ama sizler icin olculu yazacagim tarifi..

MALZEMELER
- 500gr mantar
- 1 limon suyu
- 10 tane kornison tursu
- 100gr kapari
- 1 kozlenmis kirmizi biber
- bir miktar dogranmis maydanoz
- yarim limon suyu
- 2 yemek kasigi sirke (fazla eklemiyorum kapari'nin kendine has eksi tadi dengeliyor lezzetini)
- 3 yemek kasigi sizma zeytinyagi

YAPILISI

Mantarlarin uzerindeki siyahliklari temizleyin..Ince dograyip bir tencereye aktarin.
Uzerini gececek kadar su ve 1 limon suyunu ekleyip  yaklasik 20 dakika haslayin.
Haslanan mantarlari suzgece alip iyice sularini suzdurun.
Sulari suzulen mantarlari servis tabagina aktarin..
Ince dogranmis biber, kornison tursu, maydanozu ve sulari suzulmus kaparileri ekleyip karistirin.
Sizma zeytinyagi, tuz  ve damak tadiniza gore limon suyu veya sirke ile tatlandirin.
Afiyet olsun...Allah, sofralarimiza bereket versin.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder