18 Ocak 2013 Cuma

bezelye püresi


Bezelye püresi, patates püresine alternatif bir yan yemek çok da lezzetli her türlü ızgara ve tavada hazırladığınız etlerinizin yanında servis yapabilirsiniz.. Benim tercihim tavuk göğüsden yanaydı birbirini tamamlayan lezzet oldu. Ölçülü yapmadım bilginiz açısından yinede paylaşmak istedim çok zorluğu olmadığı için kolaylıkla kıvamını bulacağınızı düşünüyorum..
 
Ayıklanmış haliyle bezelye (derin dondurucudan kullandım. 500gr)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
süt
tuz
 
Bezelyelerin hizasına kadar süt koyarak haşladım. İçine tuz, tereyağ ve peyniri ekleyip karıştırdım sonrasında blandırdan geçirdim sıcak olarak servis yaptım.. Kıvamını koyu bulursanız çok az süt ekleyerek açabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder