24 Ocak 2013 Perşembe

Karışık poğaça





malzemeler
  • 250 gram quark  (süzme  yogurt)
  • 1su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardak ilik süt
  • kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • beyaz peynir
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tutam maydanoz
    1 tutam dere otu
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 tane kabartma tozu
    üzerine cörek otu


hazırlanması

  • Derin bir kabin icersinde peynir ve ,dere otu ,maydanoz hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Maydanozu yikayip incecik dograyin peyniri de ufalayin hamurun icersine .
  • Hamurun icersine bir kez daha yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin hamurunuz kabarinca ya kadar dinlensin .
  •  Ceviz büyüklügünde hamurlar kopartip yuvarlayin yağlanmış tepsiye dizin.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Cok kolay ve süngergibi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder