16 Ocak 2013 Çarşamba

taze fasulye kavurması


Karadeniz mutfağının önemli yemeklerinden biri taze fasulye kavurması, yazdan buzluğa sırf kavurmasını yaparım diye koymuştum ve geçenlerde yaptım pek de güzel oldu. Çay sofralarınıza da yapabilirsiniz. Ben yumurtayı az kullandım isteğe bağlı çoğaltabilirsiniz.
 
yarım kilo taze fasulye
3 tane kuru soğan
2 tane yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
 
Taze fasulyeyi temizleyin 2-3 cm eninde doğrayın tuzlu su hazırlayıp haşlayın suyunu süzün. Soğanı iri yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin fasulyeleri ilave edip biraz daha soteleyin. Yumurtaları kırıp tuzunu ayarlayın karıştırarak yumurtaları pişirin. Sıcak olarak servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder