20 Şubat 2009 Cuma

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI P.D.Ç.E.36



Bu tarifi sevgili arkadaşıma http://www.mutfaktelasi.blogspot.com/ gönderiyor kendisine kolaylıklar diliyorum...

Malzemeler:
1 kilo süt(paket süt)
8 kaşık irmik
7 kaşık şeker
1 paket vanilya
yarım çorba kaşığı margarin
Yapılışı:
Sütü tencereye koyuyor ve irmiğimizi,şekerimizi ve vanilyamızı ekliyor sürekli karıştırıyoruz.
En son ocağın altını kapatırken yarım çorba kaşığı margarini ekliyoruz.Kalıplarımıza döküyoruz.
Buzdolabında soğuttuktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarıyor ve üzerini vişne sosu ile süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder