14 Şubat 2009 Cumartesi

Derin Dondurucu Böreği

Bu nefis böreğin tarifi Hülya Teyze'den alındı, bu ikinci yapılışı..

Malzemeler:

2 yufka

2 yumurta

yoğurt

sıvıyağ

galeta unu

Harcı için:
beyaz peynir

Yumurtaları kırıp bir kaba alın. Yumurtanın ölçüsü kadar yoğurt ve sıvıyağ ekleyin, iyice çırpın. 1. yufkayı tezgaha serip bu sosu yufkanın her tarafına sürün. 2. yufkayı 1.nin üzerine kapatın ve yine üzerine sostan sürün. Yukfayı uzunlamasına 10 eşit parçaya bölün (eğer yufkanız küçükse 8'e bölün). Yufkaların uçlarına ufalanmış beyaz peynir koyun. Muska şeklinde sarın. Her bir parçayı artan sosa bulayın, sonra da galeta ununa batırın. Tepsiye yerleştirin, arzu ederseniz hemen pişirip afiyetle yiyin ya da derin dondurucuya kaldırıp pişireceğiniz zaman dolaptan çıkarıp böreklerin çözülmesini beklemeden fırına (175') atın.


Afiyet olsun!

PS. Sevgililer Gününüz kutlu olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder