2 Şubat 2009 Pazartesi

Créme Brulée

Misafir geleceği zaman -riskli olsa da- yeni tarifler denemeyi çok seviyorum. Créme brulée de bunlardan biri.. Tarifi evlenmeden önce annemin defterinden not almıştım, ilk defa geçen gün denedim. Bir dahaki sefere şekeri daha çok yakıp porsiyonluk servis bardaklarını kullanacağım, hem daha şık hem de daha pratik olacağını düşünüyorum..

Malzemeler:
1 kg. süt
4 yumurta sarısı
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1,5 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket vanilya

Muhallebi gibi pişirip derin bir servis kabına alın ve soğumaya bırakın.

Karameli için:
2 fincan tozşeker

Şekeri teflon tavaya alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak erimesini ve renginin dönmesini sağlayın. Servis tabağına aldığınız muhallebinin üzerine dökün. Üzerini streç filmle örterek buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder