7 Şubat 2009 Cumartesi

Cumartesi

Dün eşim blogumla pek ilgilenmediğimi söyleyince bu sabah uyanır uyanmaz -kontrol edip not vermem gereken sınav kağıtlarını düşünmemeye çalışarak- mutfağa girdim. Un helvası, peynirli havuçlu rulo börek ve şu anda keki soğudundan fotoğraflayamadığım pastayı yaptım.

Un helvasının tarifini annemden aldım;

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 paket Rama (Becel bu tarifte istenilen sonucu vermiyormuş)
1 çay bardağı süt

Şerbeti için:
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Unu tencereye alıp içine 1 çay bardağı sütü ekleyin, iyice yoğurarak topak topak olmasını sağlayın. Rama'yı da ilave ederek orta ateşte unlu karışımı hep aynı yönde çevirerek rengi dönene kadar kavurun. Bir kabın içinde şerbet malzemelerini karıştırın ve helvanın içine ilave edin. (Helva çok sıcak şerbet de soğuk olduğundan bu aşamada helva fokurdayarak etrafa sıçrayabilir, tencerenin kapağını bunu önlemek için kullanın.) Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve helva şerbeti içene kadar pişirin. Pişen helvayı ocaktan alıp tencere kapağının altına temiz bir örtü serip kapağı kapatın, helvayı demlenmesi için 10-15 dk. dinlendirin.

Not: Süt helvaya lezzet katıyor ama aynı zamanda rengini de açıyor. Siz un helvasını daha kavruk görünümlü seviyorsanız süt yerine sadece su kullanabilirsiniz..

Afiyet olsun!
Sırada tarifini Sofra Dergisi'nden aldığım peynirli havuçlu börek var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder