17 Şubat 2009 Salı

Borani

Ispanak sevmeyenlerin bile hoşuna gidecek bir tarif borani.. Yoğurt ve biberli sos ıspanağa çok farklı bir lezzet katıyor.Özellikle köfteye çok yakışan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim..

Malzemeler:
1/2 kg. ıspanak
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
pulbiber

Ispanağı iyice yıkadıktan sonra teflon tencereye alın, kısık ateşte hiç su ilave etmeden ağzı kapalı olarak ıspanaklar diriliklerini kaybedene kadar pişirin. Bu esnada sıvıyağı başka bir tencereye alıp unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar 2-3 dk. pişirin. Küp doğranmış soğanı da ekleyip pişirmeye devam edin. Soğanlar ölünce bu karışımı ıspanaklara ilave edin. Ispanakların sosla karışmasını sağlayarak pişirmeye devam edin. 3-4 dk. sonra yoğurdu azar azar ilave edin, karıştırmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatarak biraz daha pişirin. Tereyağı eritip pul biberi de ekleyin ve bu sosu ıspanağa ekleyip sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder