23 Mart 2008 Pazar

Teferruatlı Bir Pazar Kahvaltısı


Çok yoğun ve bir o kadar da yorucu geçen bir haftanın ardından pazar sabahına oldukça geç başladık. Bir önceki yazımda haftaiçi ekmeğimize reçel sürecek vakti bulamadığımızdan bahsetmiştim, bu yüzden uzun pazar kahvaltılarını çok seviyoruz ve ben de bu kahvaltılar için farklı şeyler hazırlamaktan çok hoşlanıyorum..

Eşimin bayıldığı bu pazar kahvaltısı için yumurtalı peynirli tost ekmekleri, acika ve kıymalı börek yaptım. Börek için peynirli patatesli börek tarifini kullandım, iç malzemeyi kıyma,soğan ve domates olarak değiştirdim.

acika - ayva,kayısı,vişne reçeli - yumurtalı peynirli tost ekmekleri

"Adapazarı ve yöresinde ekmeğe sürülerek yenilen bir nevi salça" olan acika için Emine Beder'in tarifinden yararlandım, yalnız bazı malzemeleri kullanmadım ve ilk denemem olduğundan ölçüleri az tuttum. Benim yaptığım şekliyle acika için malzemeler:

1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 ceviz içi

1 sarımsak

beyaz peynir

1/2 çay kaşığı kimyon
1 tutam kekik
tuz
karabiber

Bu lezzetli sosu elde etmek için yapmanız gereken beyaz peyniri çatalla ezerek bütün iyice malzemeyi karıştırmak..

Yumurtalı peynirli tost ekmekleri için malzemeler:


2 yumurta sarısı
dereotu
beyaz peynir

Hepsini karıştırıp tost ekmeklerine sürün ve 200 derecede peynirler kızarıncaya kadar fırınlayın. Ben ekmekleri sosis ve kızarmış hellim peyniri ile servis yaptım.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder