12 Mart 2008 Çarşamba

Akdeniz Usülü Pizza (PDÇS 18)

Sevgili Ayşegül'ün ev sahibeliğini yaptığı ve beni de davet ettiği PDÇSE-18 için pizza yaptım. Ayşegül'cüğüm davetin için teşekkür ederim, kolaylıklar diliyorum.

Bu pizzanın özelliği fırında değil de ocak üzerinde pişmesi. Dolayısıyla oldukça pratik. Hamurun tarifi buki'ye ait, fakat ben ölçülerde kendime göre değişiklikler yaptım. Kendime göre uyarladığım bu pratik pizza tarifine gelince,

Malzemeler:

Hamur için:
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
un (aldığı kadar)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
tuz

Üzeri için:
2 yemek kaşığı domates salçası (ve/veya ketçap)
kekik (bence pizzanın vazgeçilmez baharatı)
domates
mısır
siyah zeytin
beyaz peynir
kaşar peyniri


Malzemeleri bir kaba alıp hamur haline getirin. Yağladığınız teflon tavaya hamuru yayın ve üzerini hafifçe sulandırılmış salça ya da ketçap ile sıvayın. Üzeri için küp küp doğranmış domates, beyaz peynir, mısır, dilimlenmiş siyah zeytin, kaşar peyniri ve kekik kullandım. Kaşar peynirini rendelemek yerine irili ufaklı parçalara bölüp pizzanın üzerine koydum. Teflon tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pizza pişene kadar (yaklaşık 35 dk.) pişirdim. Hamurun pişip pişmediğini kontrol etmek için bir spatula ile kenarından hafifçe kaldırıp altına bakabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder