21 Mart 2008 Cuma

Ayva Reçeli

Aslında bizim evde pek fazla yenmez reçel.. Geç yapılan ve bol teferruatlı pazar kahvaltılarımızda eşlik eder bize.. Yoksa haftaiçinde ekmeğimize reçel sürecek vakti bile bulamıyoruz.. Hal böyle olunca da annelerimizin yolladığı reçeller annemin deyimiyle "olduğu gibi duruyor"..
Fotoğrafta gördüğünüz de annemin yapıp bize gönderdiği ayva reçeli. Gelelim tarife:


Malzemeler:

l kg. ayva
l kg. toz şeker
l adet lohusa şekeri
yarım çay bardağı su
yarım limonun suyu

Ayvaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Üzerine toz şekeri ilave edip düdüklü tencereye koyun. l adet lohusa şerbetini kırıp içine atın. Su ve limon suyunu da ilave edip ocağa oturtun. Düdüklü tencerenin buharı çıkınca düdüğünü indirip l0 dk. ateşte tutun. Bu sürenin sonunda ocağı kapatın.

Afiyet olsun.

Geçen cumartesi ettiğim kahvaltı.. (Bundan annemin haberi olmasın olur mu?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder