27 Mart 2008 Perşembe

ELMALI KURABİYE

Çarşamba günü annemin günü vardı onun için yaptım bu elmalı kurabiyeleri, dört çeşit yapılıyormuş bende dört çeşit hazırladım onlardan biriydi bunlar.Diğerleri de daha önce tariflerini verdiğim Alman pastası , salatalıklı mayonezli patates salatası ve ilerleyen günlerde tarifini vereceğim sosisli börekti.Bu tarifimle sevgili arkadaşım yemekgüncesinin ev sahipliğini yaptığı P.D.Ç.S.E. 19 a katılıyorum.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

yarım paket margarin
5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 çay bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ:

2 adet elma
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
biraz çekilmiş ceviz içi

üzeri için 2 tatlıkaşığı kadar pudra şekeri

YAPILIŞI :

Elmaları soyup rendeleyin bir tavada şeker ,tarçın,ceviz içiyle pişirin ,soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yoğurt ,margarin,pudraşekeri ,kabartmatozu, ve unu yoğurup kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın avucunuzda biraz açın elmalı içten koyup kapatıp top yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırından çıkınca pudraşekerine bulayın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder