24 Mart 2008 Pazartesi

Bulgur Pilavı


Küçüklüğümden beri o kadar alışmışım ki makarna-pilava sanki onlarsız doymayacakmışım gibi geliyor. Allahtan eşim de bu ikiliyi çok seviyor da soframızdan hiç eksik olmuyorlar.. Makarna - pilav kadar sık pişirmesem de bulgur pilavını da çok severim, yalnız mutlaka bol salçalı, soğanlı ve hafif sulu olacak! Gelelim benim sevdiğim şekliyle bulgur pilavının tarifine..

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası (dilerseniz 1 kaşık biber salçası, 1 kaşık da domates salçası olabilir)
1 büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
sıcak su
tuz
kuru nane
yoğurt (arzuya göre)



Bulgurları ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenara alın. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar yağda çevirin. Salça ilave edip 1-2 dk. daha pişirin. Bulgurları tencereye alıp üzerine tuz serpin ve hepsini iyice harmanlayın. Kaşığın tersiyle bulgurları tencerenin tabanına yayın, üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte su kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve pilavdan farklı olarak suyunu tam olarak çektirmeyin. Başka bir deyişle bulgurlar hafif ıslak kalana kadar pişirin. Piştikten sonra bulgurun üzerine temiz bir bez ya da kağıt havlu kapatıp tencerenin kapağını örtün ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın. Üzerini kuru nane ile süsleyin. Dilerseniz yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder