20 Mart 2008 Perşembe

Çoban Salatası ve Labneli Dereotlu Kanepeler


Çoban salatası size neyi hatırlatır? Bana yazı..

Bol limon sıkılmış, kekikli ve beyaz peynirli severim çoban salatasını.. Bu şekilde hem "suyuna ekmek banmaktan" hem de pilavımın üzerine koymaktan müthiş zevk alırım.. Geçen akşam iş dönüşü büyük bir hevesle girdiğim mutfakta bu salatayı yaptım.. Bilmeyen yoktur ama iştahınızı açmak ve belki de bugün çoban salatası yapmanız için fotoğrafta gördüğünüz malzemeleri saymak istiyorum: domates, kuru soğan, dereotu, maydanoz ve beyaz peynir.. Hepsi küp küp kesilir ve üzerlerine limon, zeytinyağı,kekik,tuz karışımı dökülür.. Salatanız hazır bile!


Mutfağa büyük bir hevesle girdiğimi söylemiştim ya, salatanın yanında bir de birkaç zamandır aklımda olan bu kanepelerden yaptım..


Labneli dereotlu kanepeler:
Bir tabağın içinde labne peyniri ile dereotunu karıştırın ve dört eşit kareye böldüğünüz tost ekmeklerinin üzerine sürün. Üzerlerini de siyah zeytin (dilimlenmiş olarak marketlerde bulabilirsiniz) ile süsleyin.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder