29 Mart 2008 Cumartesi

Domatesli Zeytinli Makarna

Neye niyet neye kısmet.. Malum iki kişilik bir aile olduğumuzdan ve eşim de ben de çalıştığımız için yiyecekleri çok hızlı tüketemiyoruz. Bu yüzden "kurtarma operasyonları"na sık sık başvurmam gerekiyor.. Geçen gün bu operasyonlardan biri sayesinde pizzada kullanmak için aldığım dilimlenmiş zeytinleri makarna sosunun temel malzemesi olarak kullandım ve ortaya bu makarna çıktı..

Makarnanız kaynar su dolu tencerede yaklaşık 7-8 dakika haşlanırken bu pratik sosu hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
3-4 domates rendesi (mevsimi olmadığından domates yerine 3/4 kutu domates püresi kullandım)
1 kutu dilimlenmiş zeytin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
pul biber


Birinci aşamada teflon tencereye zeytinyağını, domatesi ve zeytinleri alıp göz göz olana kadar pişirin. Daha sonra kalan malzemeleri de ilave edin ve birkaç defa karıştırın. Yaklaşık 3-4 dakika sonra sosu ocaktan alın ve makarnanızın üzerine dökün.. Sosun daha az yoğun olmasını isterseniz birinci aşamada sıcak su ilave edebilirsiniz. Renginin koyu olmasını istemiyorsanız da kekiği sosu ocaktan aldıktan sonra serpebilirsiniz. Eminim sarımsak ve sirkenin kattığı bu muhteşem lezzete bayılacaksınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder