19 Mart 2008 Çarşamba

Annemin Puf Böreği

Pazar günkü kahvaltımızdan hatırlayacaksınız bu fotoğrafı.. Aslında yapması zor olmayan, fakat annemin ben "kızartmayla uğraşmayayım" diye yapıp getirdiği, sabah-öğle-akşam yemekten usanmayacağım nefis puf börekleri..

Malzemeler:

1 yumurta

2 ölçü su

2 ölçü zeytinyağı
1 ölçü sirke (mutlaka)

1 tutam tuz

aldığı kadar un (annem daha sağlıklı olsun diye bu sefer kepekli un kullanmış)
beyaz peynir (arzu ettiğiniz miktarda)


Yumurtayı tepesinden kırıp kaba akıtın. Boşalan yumurta sizin ölçü kabınız olacak. Ölçü kabınızla yukarıdaki miktarlarda su, zeytinyağı ve sirkeyi kaba ekleyin. Tuzu ve unu da ilave edip hamur kıvamına getirin. Hamurdan parçalar koparıp oklava ile açarak orta kalınlıkta hamurlar elde edin. Açtığınız bu hamurların içlerine peynir koyup ikiye katlayın. Açılmaması için uçlarından iyice bastırın. Bastırdığınız için şekli bozulan hamurun kenarlarını bıçakla kesip düzeltebilirsiniz. Börekleri bol yağda kızartın ve sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun!
Not: Sirke sayesinde hamur kesinlikle yağ çekmiyor, mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder