3 Mart 2008 Pazartesi

ALMAN PASTASI

Sevgili arkadaşım belgin beni PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17 ye davet etmiş.Bende onun davetine en sevdiğim pastalardan olan alman pastamla katılıyorum, arkadaşıma beni davet ettiği için teşekkür ediyorum.


MALZEMELER:

KEK İÇİN:

2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı erimiş soğumuş margarin
1 çay bardağı süt yoğurt karışımı
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

KREMASI:

2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
üzeri için 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırıp çırpın içine şeker katıp biraz daha çırpın daha sonra erimiş soğumuş margarin ,süt yoğurt karışımı ,elenmiş un ve kabartma tozunu katıp bir güzel çırpıp yağlı 22 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltın.180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar (ben 35 dakika tuttum fırında)pişirin.Kek pişince biraz ılınsın ortadan ikiye iple kesin,kek soğurken bir tencerede kremayı hazırlayın.Süt ,yumurta,un,şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirin,ocaktan almadan önce margarin ve vanilya katıp altını kapatın blenderden pürüzsüz olması için çekin.Kremayı kekin birinci katına sürün ikinci katı üstüne kapatıp pudra şekeri serpin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder