12 Mart 2008 Çarşamba

KARNIBAHAR MÜCVERİ(KARNIBAHAR KÖFTESİ)


Karnıbaharın bu sefer köftesini yaptım ,aslında mücverde desek olur galiba mücvere kabak yerine karnıbahar koydum tadı nefis yumuşacık oldu üstelik bulayıp kızartmaktanda daha kolayıma gitti.Şiddetle tavsiye ediyorum.

MALZEMELER:

1 küçük karnıbaharın yarısı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıpulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kibrit kutusu kadar taze kaşar rendesi
bir kaç dal maydanoz
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartmatozu

YAPILIŞI:

Karnıbaharları küçük parçalara ayırıp haşlayın , yumuşayınca süzün, rondoya (blendere) koyun.İçine kaşar peyniri ,yumurta ,baharatlar,tuz,maydanoz ,un,kabartmatozu koyup iyice çekin.Koyu kıvamlı bir hamurunuz olacak.Zeytinyağını bir tavada iyice kızdırın karnıbahar mücverinden yarım kaşık alıp tavaya koyun bir kaşık yardımıyla yuvarlaklaştırın ve kızartın.Karışım bitene kadar işlemi tekrarlayın pufidik pufidik yumuşacık mücverleriniz işte hazır , yoğurt ile servis edin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder