1 Mart 2008 Cumartesi

Patatesli Peynirli Börek - PDÇSE 16

Papatya Hanım'ın ev sahibeliğini yaptığı etkinliğe patatesli peynirli böreklerle katılmak istedim. Papatya Hanım, kolay gelsin, başarılar dilerim..

Malzemeler:

3 yufka
2 yumurta (akları ve sarıları ayrı kullanılıyor)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı su
1 çay bardağı süt
5 adet patates
2 parmak kalınlığında beyaz peynir
tuz - karabiber

Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölün ve düdüklü tencerede 5-6 dk. haşlayın. Bu arada yoğurt,su, 2 yumurta akı ve zeytinyağını karıştırıp ikiye katladığınız her bir yufkanın üstüne fırçayla sürün. Her yufkayı bıçakla 8 eşit üçgene kesin. Haşladığınız patateslerin suyunu süzün ve bir kaba alın. Üzerine bir çay bardağı süt döküp mikserle iyice çırpın. Ufaladığınız beyaz peyniri, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Bu harcı üçgen parçaların uzun kenarlarına koyup, her iki yandan da içe doğru kıvırıp rulo gibi sarın.Yağladığınız fırın tepsisine börekleri dizin ve üzerlerine 2 yumurta sarısı sürün.
175' fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder