19 Mart 2008 Çarşamba

BEYENDİLİ KEBAP


Kısa bir aradan sonra yeni tarifimle döndüm.Öncelikle herkesin kandilini kutlarım ,tüm dualarınız kabul olsun.Beğendili kababı yapalı bayağı olsu aslında anca yayınlama fırsatı buldum,başamel sosla değil krema ile yaptım daha yumuşak oldu bir de böyle deneyin derim.
MALZEMELER:
5 adet patlıcan
1/2 kg.kuşbaşı et
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
6-7 yemek kaşığı sıvıyağ
patlıcanlara sürmek için sıvıyağ
1 kutu krema
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
kekik
YAPILIŞI:
Öncelikle bir fırça ile patlıcanlara yağ sürüp bir fırın tepsisine koyup 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim ,pişince kabuklarını soyalım bir tencereye alalım , kremanın 3/2 sini katıp biraz tuz ,karabiber koyup bir taşım çevirelim, beğendimiz hazır.Diğer tarafta etleri 3-4 kaşık sıvıyağda çevirelim ,önce su salıp sonra çektikten sonra altını kapatalım.Bir tencerede 3-4 kaşık sıvıyağda küp küp doğranmış soğanları öldürelim domates ve biber salçalarını katıp isteye göre tuz ve bahartlarını ayarlayalım 2 su bardağı sıcak su katıp etleride ekleyip pişirelim.Önce beğendi üstüne et koyarak servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder