10 Mart 2008 Pazartesi

ARMUT KURABİYE

Herkese iyi haftalar dilerim.Haftaya armut kurabiye ile başlıyorum, arkadaşım ayşegül beni Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 18 e davet etmiş arkadaşıma teşekkür ederim ,kolaylıklar dilerim.

MALZEMELER:

1 su bardağı fındık
1 yumurta beyazı
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
3/2 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı pudraşekeri
10 adet karanfil sapı

YAPILIŞI:

Yumurta beyazını bir kasede çatal ile çırpıp köpürtün.Tereyağını bir tavada eritip soğutun, fındığıda rondoda iyice çekin.Bir kasede yumurta beyazı,fındık, erimiş soğumuş tereyağ, şeker ,
irmiği karıştırıp bir güzel yoğurun.Un olmadığı için hamur biraz değişik oluyor.Elinizle cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve armut şekli verin, her armuta bir karanfil saplayınki armutların sapı olsun.Önceden ısıtılmış200 derecede hafif kızarana kadar pişirin.Pişen armutlarımıza pudra şekeri serpip servis yapın.Afiyetolsun.
(bu ölçülerle 10 adet kurabiye çıktı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder