24 Şubat 2010 Çarşamba


YOĞURTLU BARBUNYA SALATASI

Boluda sarımsaklı yoğurtla,haşlanmış kuru fasulye karıştırılıp üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek kuru fasulye mantısı yapılır.Bu salata biraz farklı ve daha zengin ama daha bir lezzetli. Günümde yaptığım bu salatayı arkadaşlarım ilk kez tattılar ve beğendiler.Bu tarifimi P.D.Ç.S.E ‘nin evsahibi estergonyeşil’e gönderiyorum,arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
  • 3 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı mayonez
  • 2 ortaboy havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
Yapılışı
Barbunyaları akşamdan bol suyla ıslatıp,sabah haşlayalım ( boş vakitlerinizde barbunya,nohut yada kuru fasulyelerinizi haşlayın ve porsiyonlar halinde dondurucuya kaldırın işinizi çok kolaylaştıracaktır) 3 su bardağı barbunya,rendelenmiş havuç,doğranmış dereotu ve maydanozla karıştırın.Diğer tarafta yoğurt,mayonez,ezilmiş sarımsak ve tuzunu karıştırıp barbunyalara ilave edin 1-2 saat dinlendirin.Servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder