21 Şubat 2010 Pazar

HAVUÇLU,ETLİ VE SOĞANLI PİLAV




RESİMLERİN ÜSTÜNE TIKLAYARAK BÜYÜTEBİLİRSİNİZ


HAVUÇLU ETLİ VE SOĞANLI PİLAV

Bu pilav adeta *canım çekti yaptım* pilavı oldu,bir anda canımın çektiklerini ve hazırda bulunan malzemeleri bir araya toplayıp yaptım sonuç çok lezzetli oldu
1 su bardağı pirinç,
1,5 su bardağı su,
Haşlanmış et,
Havuç,
Soğan,
Birer kaşık tereyağı ve zeytinyağı,
Tuz,karabiber

İnce doğranmış soğan,rendelenmiş havuç ve yağ kısa süre kavrulur,sıcak suyu ve pirinci konur tuzu ve 1-2 damla limon suyu ilave edilerek ocak kısılır pilav suyunu çekince etler ilave edilir ve ocak kapatılır pilav demlendirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder