9 Şubat 2010 Salı

ÇİKOLATALI PASTA





MALZEMELER

5 adet yumurta

4 kahve fincanı şeker

5 kahve fincanı un

1 kahve fincanı su

2 yemek kaşığı kakao

1 fiske tuz

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

KREMASI

1 Paket vanilyalı pasta kreması (300 gram süt kremayı hazırlamak için)

1 paket franbuazlı hazır sos 2 çay bardağı su sosu hazırlamak için

1 su bardağı portakal suyu

1 portakal kabuğu rendesi

1 su bardağı damla çikolata

1 paket bitter çikolata glazürü



YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurta, şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un, vanilya, kakao ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir tahta kaşıkla karıştırarak yağladığımız tepsiye dökülerek ısıtılmış fırında 175 derecede 30 -35 dakika kadar pişirilir.

Soğuyan kekimiz ortadan ikiye kesilir, portakal suyu ile ıslatılır, sosu pişirip içine rendelediğimiz portakalın kabuğu ilave edilir, kekin üzerine sosun yarısı sürülür, Krema hazırlanır, sosun üzerine kremanın yarısı sürülür , damla çikolata serpiştirilir, kekin diğer yarısı üzerine kapatılıp sosun kalan yarısı sürülür, kremanın kalan yarısı sürülür, çikolata glazürü üzerindeki tarife göre hazırlanıp şekil vererek pasta süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder