10 Şubat 2010 Çarşamba

Haftasonundan Kareler & Tarifler

Haftasonu Çiğdem ve eşi Ahmet'i fotoğrafladıkları bu açık büfe ile ağırladık. Misafir ağırlamayı yeni tarif denemek için fırsat bilsem de uzun zamandır bu kadar yeni tarifi bir anda denememiştim. Atıştırmalıkların yanında Yeni Dünya şaraplarını da tattığımız menüde ilk defa denediğim kanepe tartoletler, humus, çerkez tavuğu, yumurtalı Fransız kanepesi ve narlı aperatifin yanında peynirli milföy böreği, yoğurtlu dipsos, karides ve yılbaşında da yaptığım fava vardı.

Yumurtalı Fransız Kanepesi için gerekli malzemeler:

8 adet yumurta
1/2 paket labne peyniri (veya 100 gr. krem peynir)
1 diş sarımsak
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı ketçap

Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesip kaşık yardımıyla sarılarını çıkartın. Yumurta sarılarına tüm malzemeyi ekleyip ezerek karıştırın. Bu harcı krema sıkacağı ile içlerini çıkarttığınız yumurta beyazlarına sıkın.

*Tarif Sahrap Soysal'ın..


Narlı aperatif için gerekli malzemeler:

2 dilim beyaz tost ekmeği
2 dilim kepekli tost ekmeği
100 gr. labne peyniri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 avuç nar

Tost ekmeklerinin ortalarını yuvarlak bir kalıp ya da çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak ekmekler elde edin. Labneyi yoğurtla karıştırıp 3 ekmek dilimi aralarına bu karışımdan sürün ve üzerini nar ile süsleyin. Aynı işlemi kalan dilimler için de tekrar edin.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden (Ocak 2006)


Kanepe tartoletler için gerekli malzemeler:

150 gr.oda sıcaklığında bitkisel margarin (ben Becel kullandım)
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
250 gr. un
2 çay kaşığı tuz

Margarini derin bir kaba alın ve içine yumurtayı ve tuzu ekleyin yoğurun. Unu da azar azar ve hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru buzdolabında hava almayacak şekilde yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle kalıbınızın boyutlarında açın. Elinizle bastırarak hamurları kalıplara yerleştirin. Tartoletleri beş dakika önceden 200' de ısıttığınız fırında 12 dk. pişirin.

Tartoletlere iç malzeme olarak labne peyniri ve ton balığı kullandım.

*Tarif Sahrap Soysal'ın..



Çerkez tavuğu ve humusun tarifleri bir sonraki yazıda..

İçeçek kareleri misafirlerimize ait..

Umarım fotoğraflar ve tarifler bu tarz bir davet düşünenlerinize bir fikir vermiştir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder