7 Şubat 2010 Pazar


VANİLYALI AĞLAYAN PASTA

Bu gün Pazartesi,hepinize sevdiklerinizle birlikte mutlu,huzurlu geçireceğiniz bir hafta olmasını diliyorum.
Malzemeler
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
5 türk kahvesi fincanı un
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Üzerine : 1,5 su bardağı süt
Süslemek için : 2 Paket krem şanti,2 su bardağı soğuk süt,
Çikolata sos için : 1 çay bardağı süt kreması,80 gr bitter çikolata.
Yapılışı
Yumurta ve şekeri çukur bir kaba alalım ve iyice çırpalım.Ilık su,2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyelim,diğer tarafta una kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp harcımıza ekleyelim. Yağladığımız fırın tepsisine döküp 175 derecelik fırında pişirelim.Fırından alınca üzerine 1,5 su bardağı sütü dökelim ve soğumaya bırakalım.2 su bardağı süt ile krem şantimizi yapalım. Çikolata sos için 1 çay bardağı kremamızı cezveye koyup ocağa alalım,kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ama kaynamasın.Ocaktan alalım ve içine 80 gr.bitter çikolatamızı kıralım,ara ara karıştırarak hem çikolatanın erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.
Soğuyan kekimizin üzerine krem şantimizi yayalım üzerine çikolata sosu döküp 1-2 saat kadar dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder