16 Şubat 2010 Salı

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE

Daha önce birçok kez patatesli çiğ köfte yapmıştım ve herkes tarafından çok beğenilmişti bir sürü istek almıştı fakat içli köfteyi patatesle denemek hiç aklıma gelmedi taki füsunda bu tarifi görene kadar.Görünce güzel olacağını düşündüm ve denemeye karar verdim.İyiki denemişim gayet güzel oldu.İsterseniz hemen yapıp kızartın isterseniz derin dondurucuya koyun yiyeceğiniz zaman çıkarıp kızartın.Benim yaptığım ölçülerle 15 adet köfte çıktı ,siz yapacağınız miktara göre ölçüleri çoğaltabilirsiniz.Yine tuzunu, acısınıda isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.Bu güzel lezzet
için füsun'a teşekkür edip tarifime geçiyorum.

MALZEMELER:

dışı için:
1 adet büyük patates
1,5 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
tuz

içi için:
200 gr.kıyma
1 adet kurusoğan
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
2 yemek kaşığı ceviziçi
bir kaç dal maydanoz

kızartmak için:
2 yumurta beyazı
sıvıyağ

YAPILIŞI:

Öncelikle bulguru derin bir kaba alın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküp kabın ağzını kapatın bulgurlar şişsin.(tıpkı kısır yapar gibi)Patateside haşlayın.Diğer tarafta 3 yemek kaşığı sıvıyağda küp küp doğradığınız soğanları öldürün daha sonra kıymayı koyup kavurun.İçine tuz ,karabiber,kırmızıpulbiber katın ,ince kıyılmış maydanozları ekleyin,ceviziçlerini koyup
altını kapatıp iç malzemeleri soğumaya bırakın.Diğer tarafta haşlanan bulgurla haşlayıp ezdiğiniz patatesi karıştırın.Salça koyun ,yumurta kırın(sarısıyla beraber),un, tuz katıp bir güzel yoğurun.Yoğurduğunuz bulgurlu harçdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini oyun kıymalı iç malzemeden koyup ister benimkine benzer köfte şekli verin ister klasik içli köfte şekli verin.Hazırlanan içli köfteleri önce çırpılmış yumurta beyazına batırın sonra kızgın yağda kızartın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder