4 Şubat 2010 Perşembe

KESTANELİ BROWNİE

Bugün sizlere kestaneli brownie tarifi vericem.Kestaneyi oldum olası çok severim.
Kestaneli ,çikolatalı hafif bir lezzet.Üç aşamadan oluştuğuna bakmayın yapması gayet kolay.

MALZEMELER:
alt hamuru için:
2,5 su bardağı un
1/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 yumurta
arakat için:
250 gr.kestaneşekeri püresi
üst hamuru için:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta
80 gr.kadar çikolata
1/2 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı un
1/2 paket kabartmatozu
üzeri için :
1 yemek kaşığı pudraşekeri
YAPILIŞI:
24 cm.lik kelepçeli kek kalıbını bir güzel yağlayın.Alt hamur için olan tüm malzemeleri (tereyağ oda ısısında erimiş olacak ,yumurta beyazı ve sarısıyla katılcak)yoğurup kalıba bir güzel elinizle yayın.Hamuru iki üç yerinden çatalla delin.Üzerine rondoda çektiğiniz kestaneşekerini sürün.Üst hamur için tereyağ ile çikolatayı bir tavada eritin.Diğer tarafta yumurtaları çırpın içine şeker koyup tekrar çırpın.Çikolatalı yağı ekleyip yine çırpın.Un ve kabartmatozunu ekleyip çırpıp kestane püresinin üstüne dökün.175 derecede iki üç dakika ısıttığınız fırına verin.Üzeri kızarana kadar yaklaşık kırk dakika pişirin.İçine bıçak batırdığınızda bıçağa bulaşmıyorsa bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Fırından çıkınca biraz soğutun pudra şekeri serpip servis edin.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder