10 Şubat 2010 Çarşamba

DENİZ MAHSULLÜ KANEPELER

Deniz Mahsullü Kanepeler



Özel davetlerde kanepe, küçük atıştırmalıklar gibi yurtdışında "finger food", ya da "snack" diye adlandırılan ikramları, yemek öncesinde konuklarıma sunmaktan hoşlanıyorum. Bu atıştırmalıkları hem görsel hem de lezzet olarak her zaman cazip bulmuşumdur, eminim sizler de öyle.. Bir çok farklı malzeme ile hazırlanabilecek kanepeleri ben bu sefer deniz mahsüllü olarak hazırlamak istedim.
İkea'nın gıda marketini bilenleriniz muhakkak vardır. Ne zaman İkea'ya gitsem İsveç Köfte yemeyi ve o marketi gezmeyi ihmal etmem:) O yabancı isimli paketler, renk renk kutulu bisküviler hep ilgimi çekiyor, elimde değil ...
Yılbaşı öncesinde İkea'ya gittiğimde yine markete gitmiş ve biraz alışveriş yapmıştım, bu kanepeleri de o malzemelerle hazırladım. Oldukça lezzetli oldular..

İkea Marketten aldığım kepekli üçgen ekmeklerin üzerine , yine oradan aldığım hardal sosu sürdüm ve tüpte satılan somon ezmesini sıktım. Dereotu ile de süsleyince oldukça başarılı bir sonuç elde ettim.

Eğer deniz mahsülü seviyorsanız ve yolunuz İkea'ya düşerse belki denemek istersiniz dedim... Bu arada ücretleri de o kadar pahalı değil, somon püresinin ücreti 9,90 TL idi..

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder