19 Şubat 2010 Cuma

BAYAT SİMİT PİZZASI


RESİMLERİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜSTLERİNE TIKLAYINIZ


BAYAT SİMİT PİZZASI


Bayatlayan ekmekleri simitleri hatta artan pilavları,makarnaları ve börekleri lütfen atmayalım, onları farklı uygulamalarla tekrar değerlendirelim, böylelikle hem atıp ziyan etmemiş,hem yeni bir tarif üretmiş olur,hem de bu sonuçtan dolayı mutluluk duyarız,
Yiyemediğimiz simitlerden artanları 1 parmak eninde doğradım,
1 çay bardağı süt,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üstü için,
Kültür mantarı,
Sucuk,
Domates dilimleri,
Salça veya ketçap,
Kaşar peyniri rendesi


Bu malzemeleri çırpıp içine simit parçalarını koyup karıştırdım simitler çok kuru olduğu 5-10 dk yumuşamalarını bekledim,
İçini yağladığım cam fırın kabına yumuşayan malzemeleri döktüm,
Ketçap ve domates rendesi yayıp üstüne mantar,domates ve sucukları koydum,
Fırından çıkmasına az kala kaşar rendesini koydum eriyince fırından çıkması gerekirken maalesef geciktim fazla kızarmasına sebep oldum
NOT: BEN BU MALZEMELERİ AZ MİKTARDA SİMİT İÇİN KULLANDIM SİZ YAPMAK İSTERSENİZ Kİ BENCE YAPIN SİMİT VEYA EKMEĞİNİZİ ISLATACAK MİKTARDA SIVI MALZEME HAZIRLAYIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder