7 Şubat 2010 Pazar

KETE VE KOLAY TATLI


KETE VE KOLAY TATLI
Selamlar arkadaşlar ,hepimize sağlıklı ,huzurlu ,mutlu bir hafta diliyorum.Füsun arkadaşımızda görüp denedim keteyi,yaptığım ketelerin bir kısmını dondurucuya koydum bir hafta sonra çıkarıp ısıttığımda sanki yeni pişirmişim gibi tazecik oldular.Bana biraz yağı fazla geldi bir dahaki yapışımda yağı daha az kullanmayı düşünüyorum şimdi sıra tarifimizde.
500ml süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kurumaya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
arasına
1 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağı
Margarini erittim ,içerisine sıvıyağı ekleyip soğumasını bekledim.
Ilık sütün içinde mayayı erittim.Daha sonra aldığı kadar unla yumuşak hamur yaptım.30 dk kadar dinlendirdim.Dinlenen hamuru altı parçaya ayırdım ,hamuru açabildiğim kadar açtım çokta ince olmasın,ilk yufkayı serdim ben 4- 5 kaşık yağla yağladım hamurları bir dahaki sefere 3 kaşık yağ kullanmayı düşünüyorum.
İlk yufkanın üzerini yağladıktan sonra ikinci yufkayı üzerine serdim. Onuda yağladıktan sonra üçüncü yufkayıda serip yağladım. Sağ ve sol kenarlarından içeri doğru biraz katladım.Daha sonra dört parmak eninde katlayarak hamuru dar uzun şekile getirdim.Buzdolabında yağ donana kadar beklettim.
Üç -dört parmak genişliğinde dilimledim.Parçaların üzerine biraz bastırarak incelttim çokta ezmedimki yağlar dışarı akmasın.Kimini peynirli kiminide sade şekilde bohça gibi katladım.
Tepsiye dizip elimle biraz düzelttim çatalla bir iki yerden delip üzerlerini biraz bastırdım yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında pişirdim.

PUDİNGLİ BİSKÜVİ
Ani gelen misafileriniz çok pratik bir o kadarda lezzetli pratik bir tarif,borcama pötibör bisküileri dizdim burada tarifini verdiğim süper lezzetli pudingimi pişiripi üzerine yaydım tatlımız hazır arzu edilirse üzeri istenen şekilde süslenir.
Tariflerimi P.D.Ç.S.E 53 ev sahibliğini yaptı arkadaşım gelibolu17 ye gönderiyor kolay gelsin diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder