26 Şubat 2010 Cuma


PATATESLİ SİMİT BÖREK



Gün menümden bir tarif daha,milföy hamurundan yapılmış bir çakma börek :) Börek deyince yoğurmalıyım ben hamuruyla oynamalıyım ki elimin lezzeti ö böreğe geçebilsin bu yüzden milföy hamurundan yapılan börekler bana göre çakma börektir.Ama milföy hamuru da bazen hanımların kurtarıcısı da olabiliyor. Tarifi de şöyle ;
Malzemeler
8 tane milföy hamuru ( 8 tane dikdörtgen şeklinde milföy hamuru )
Üzerine : yumurta
Açmak için : un
İç malzemesi için : 4-5 tane haşlanmış patates,nane,pulbiber,tuz.yarım çay bardağı sıvıyağ.
Yapılışı
Haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim,tavaya aldığımız sıvıyağda bir iki çevirip tuz,nane,pulbiberini ekleyelim ve ocaktan alalım.Milföy hamurunu bir tutam un yardımıyla dikdörtgen şekilde çok büyütmeden açalım( Benim aldığım milföy hamuru ikisi birbirine ekli dikdörtgen şeklindeydi,sizin aldığuınız milföy hamuru kare ise iki hamuru yanyana ekleyin.) Açtığımız hamurun uzun tarafına patatesi koyalım ve rulo yapalım,iki ucunu birleştirip dış tarafından bıçakla çentikler atalım ve üzerine yumurta sürüp 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder