22 Şubat 2010 Pazartesi

ELMALI SÜRPRİZ PASTA



Son zamanlarda bir elmalı sürpriz pasta fırtınası esiyor bizim evde.Kızlar hariç ( kızlar tarçınlı elmanın tadını sevmediler ) diğer ev ahalisi ve misafirlerim tarafından çok sevildi.Daha öncede çok yaptım fotoğraflarını çektim ama yayınlamak kısmet olmadı.
Bu tarifimi  P.D.Ç.S.E ‘nin evsahibi  estergonyeşil’e gönderiyorum,arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Günümdede arkadaşlarımdan büyük bir beğeni toplayan tarifim şöyle ; 
Malzemeler
Keki İçin : 3 Yumurta,1 su bardağı şeker,1 çay bardağı sıvı yağ, 1.5 su bardağı un,1 kabartma tozu,1 vanilya.
Piştikten sonra kekin üzerine : 1 Su bardağı süt
İçi için : 4 ortaboy elma,1 çay bardağı şeker,çay kaşığının ucuyla biraz tarçın,1 su bardağı iri kıyılmış ceviz.
Üzerine
Çikolata sos için : 1 Çay bardağı süt kreması,80 gr. bitter.
2 su bardağı soğuk süt,2 poşet krem şanti.
Yapılışı
Kek için yumurtalarımızı çukur bir kaba kıralım ve şekeri ekleyip iyice çırpalım,1 çay bardağı sıvı yağını ekleyelim karıştıralım,un,kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyip karıştıralım yağladığımız yuvarlak yada kare borcama dökelim.175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.Fırından alınca üzerine 1 su bardağı sütü dökelim ve soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta elmalarımızın kabuklarını soyup küp küp doğrayalım,tavaya alalım ve üzerine 1 çay bardağı şeker ekleyip kavuralım,suyunu çektikten sonra arzunuza göre biraz tarçın ekleyip karıştıralım,ocaktan alalım,ceviziçini de karıştırıp  kekimizin üzerine düzgünce yayalım.Soğumaya bırakalım.
2 bardak soğuk sütümüzle krem şantiyi yapalım.Soğuyan elmalarımızın üzerini kaplayalım.
Küçük bir cezveye 1 çay bardağı süt kremamızı dökelim ve ocağa alalım.Kaynama noktasına gelince ocaktan alalım ve bitter çikolatamızı kremanın içine atalım ara ara karıştırarak hem bitterlerin erimesini hemde kıvam almasını sağlayalım.Krem şantimizin üzerine çikolata sosumuzu dökelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder